Individuele medewerkers 

Een (nieuwe) baan is leuk en inspirerend als het lekker loopt tussen collega’s onderling en de werkzaamheden naar ieders tevredenheid gedaan worden. Het wordt lastiger als het langdurig minder soepel gaat, er verwijten worden gemaakt en de stress toeneemt.

Inzicht in je drijfveren maakt je bewust van de motivatie waarom je doet wat je doet en welk effect dat heeft op jezelf en de werkomgeving. Inzicht in je drijfveren laat je inzien welke onbewuste gewoontes en bijpassend automatisch gedrag een bepalende rol spelen in je werksituatie. In één of meer coachgesprekken gaat het je lukken om die drijfveren op tafel te krijgen, waardoor de grip op jezelf en de werksituatie weer terugkeert of sterker wordt. Het ontdekken van je drijfveren geeft al verlichting en leidt tot positieve verandering van jezelf en een andere kijk op je werkomgeving.

Een volgende stap is het bijleren op gedragsniveau dat door de koppeling aan drijfveren onomkeerbaar en structureel is. Een investering voor het leven, in werk en privé.